امروزه پیدایش متریالی به نام سقف کشسان باعث شده است تا بسیاری از افراد با استفاده از آن، سقف محل زندگی شان را دیزاین فوق العاده ای کنند. این محصول با توجه به تنوعی که در سبک ها و مدل های خود دارد، می تواند بهترین جایگزین برای گچ کاری باشد.
سقف کشسان ترنسپرنت
امروزه با توجه به تغییر و تحول دنیا به سمت تکنولوژی های نوین؛ بسیاری از موارد ساخت و ساز هم دستخوش تغییراتی شده اند. یکی از موارد که امروزه باعث شده تا هنر گچ کاری با آن همه پیشینه به حاشیه برود، پیدایش متریالی به نام سقف کشسان می باشد. سقف های کشسان با قابلیت طراحی بدون محدودیت، نصب آسان و تغییر راحت توانسته اند جایگزین مناسبی برا گچ کاری باشند.
یکی از مدل های سقف کشسان، مدل ترنسپرنت می باشد. اساس این مدل بر مبنای بازی با نورها می باشد. در این مدل تمامی اشکال، حرکات و شکستگی ها به صورتی شکل می گیرند، که نورهای مختلف بتوانند به راحتی در آن خودنمایی کنند. طراحان این مدل را معمولا بر دو پایه متمرکز و پراکنده طراحی می کنند. در نوع متمرکز قسمت آکس یا مرکز را به صورت خالی در می آورند تا در آن قسمت نور بزرگی به صورت غیر مستقیم شکل بگیرد. در نوع پراکنده با توجه به کانسپت مد نظر طراح، اشکال و شیار ها به صورت ممتد در محیط توزیع می شوند.
سقف کشسان چند سطحی
اصطلاحا بسیاری از اهالی این فن، این سبک از سقف های کشسان را به نام سقف های پله ای می شناسند. همانگونه که از اسم این اثر هم مشهود است، سقف از چندین سطح تشکیل شده است که در عین تفاوت رنگ و ارتفاع، با یکدیگر همپوشانی دارند. به عنوان مثال سطح کلی و وسیع سقف به صورت یک قطعه بزرگ نصب شده، و پایین تر از آن یک لایه کوچک به صورت قاب نصب می شود. با توجه به ریز فضاهای ساختمان ممکن است که در بخشی باز هم یک سطح مجزا بیاید و بر روی این دو سطح قرار گیرد تا نشان دهنده ی تمایز آن فضا باشد. اگر دید کلی نسبت به سقف داشته باشیم؛ سقف از چند سطح مختلف ایجاد شده است.